عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 21 شهريور 1396
بازدید : 1625
نویسنده : Mehdi Emami

پیاده سازی استراتژی CRM ( مدیریت ارتباط با مشتری )

با معرفی سیستمهای پیشرفته مدیریت ارتباط با مشتریان، بالاخره شرکتهای استفاده کننده قادر خواهند بود از مشتریان خود بیشترین سود را بهمراه رضایت کامل مشتریان داشته باشند.  در حقیقت، اگر چه که طبق آمار، سی ار ام نشان داده است که توانسته بطور متوسط افزایش سود 41%ی را برای هر فروشنده به ارمغان بیاورد، تخمین زده می شود که 43% از شرکتهایی که سی ار ام را استفاده می کنند در روش استفاده از آن به مشکل می خورند و عملا شاید فقط نیمی از کارآیی آن را تجربه کنند.

چند موردی که به شرکت شما در اجرا و توسعه یک استراتژی CRM کمک می کنند عبارتند از:

هدف گذاری
بیش از هر چیز دیگری، crm باید به شرکت شما در دستیابی به اهدافتان کمک کند. به همین دلیل اولین مرحله در پیاده سازی یک استرتژی سی ار ام شناخت این اهداف است. وقتی فهمیدید به چه چیزی می خواهید برسید، قدم بعدی تعیین چگونگی رسیدن به آن است. اهداف خود را به اهداف مشخص، دست یافتنی و کوچکتر تبدیل کنید، سپس چارتی برای چگونگی و زمان رسیدن به این اهداف ترسیم کنید. این چارت باید انعطاف پذیر و احتمالا قابل ویرایش در مسیر رسیدن به هدف باشد.

نرم افزار CRM

اولویت بندی مشتریان
اینکه خیلی از شرکتها تمایل دارند که با همه مشتریانشان بصورت مساوی رفتار کنند چیزی معمولی است. مشکل اینست که دنیای کسب و کار دموکراسی نمی شناسد، بعضی شرکتها برای حصول موفقیت مجبورند مشتریان خود را بر اساس اینکه چقدر برای شرکت سودآور هستند اولویت بندی کنند. برای مثال، مشتریان قبلی شرکت خیلی ارزشمندتر از مشتریانی هستند که هنوز بصورت بالقوه بوده و تبدیل به مشتری واقعی نشده اند. سازمان شما باید تعریفی برای ارزشگذاری مشتریان خود داشته باشد، بنابراین تشخیص صفاتی که یک مشتری یا گروهی از مشتریان را با سایرین متمایز می کند بعهده شماست و بر ان اساس می توانید اثربخشی کسب و کار خود را توسط نرم افزار CRM افزایش دهید.

ارتباط با همکاران
یک نرم افزار crm قوی، احتمالا برای ذخیره و محاسبه حجم زیادی از اطلاعات و همچنین آسان سازی ارتباطات سازمان شما و مشتریان طراحی شده است، ولی در حقیقت این کارمندان شما هستند که می توانند تشخیص دهند که به هدف نزدیک شده اید یا خیر. سعی کنید کارمندان خود را در تمامی مراحل پیاده سازی استراتژی CRM مشارکت دهید. این کار علاوه بر اینکه به آنها در شناخت اهداف کمک می کند، به آنها احساس بهتری در مسیر رسیدن به اهداف سازمان نیز القا خواهد کرد.

همگام سازی تمامی امور با سی ار ام
خیلی از نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری تقریبا دارای یک سری امکانات پایه ای مشابه هستند. ولی باید به این نکته دقت داشته باشید که امکان ارتباط آنها با سایر سیستمها نیز باید برقرار باشد. مثلا اگر تقویمی در سی ار ام موجود است باید بتوان آن را مثلا با تقویم گوگل یا اوت لوک منطبق کرد به این صورت که با ثبت یک مورد در تقویم سی ار ام، همزمان و بصورت اتوماتیک در تقویم گوگل هم ثبت شود. مطابقت سازی همه موارد با هم امکان استفاده از تمامی قابلیتهای سی ار ام و در نهایت بهره وری آن را گارانتی خواهد کرد.

ارزیابی و سپس بهبود
هر شرکتی مشکلات خاص خود را دارد و با آنها دست و پنجه نرم می کند، و بدون وجود یک استراتژی CRM (قوی یا ضعیف) بهر حال قادر خواهد بود مشکلات احتمالی را دیر یا زود حل کند، ولی در نظر بگیرید که با یک سیستم سی ار ام خوب بتوانید تمامی امور را یک ارزیابی مجدد کرده و اموری که درست انجام نمی شوند را تشخیص دهید. به خاطر داشته باشید که آگاهی از اموری که غیر موثر هستند گاهی اوقات به اندازه آگاهی از امور موثر ارزشمند است، چراکه براحتی می توان با دانستن آنها ضعف سیستم را تشخیص و با یک سیستم سی ار ام خوب نسبت به رفع آن اقدام نمود.

با وجود تمامی مطالب فوق، CRM چیزی نیست به جز یک ابزار فوق پیشرفته. یک نرم افزار CRM (حتی بهترین آن) به تنهایی قادر به کمک کردن به شما برای دستیابی به اهدافتان نخواهد بود، ولی وقتی با یک استراتژی مشخص و انعطاف پذیر همراه باشد، سی ار ام به شما کمک خواهد کرد که بتوانید مشتریان و ارتباط با آنها را در مرکز توجهات شرکت خود قرار دهید. ممکن است زمان بر، پر زحمت و برخی وقتها نیاز به عقب گردهای کوچک داشته باشد، ولی اگر بتوانید آن را در مسیر توسعه استراتژی درست قرار دهید، خواهید فهمید که نرم افزار سی ار ام بهترین وسیله برای برقراری و حفظ ارتباط با آنهایی می شود که باعث ماندن شما در بازار رقابت خواهند بود.



:: برچسب‌ها: نرم افزار CRM, نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ,
تاریخ : یک شنبه 29 مرداد 1396
بازدید : 1707
نویسنده : Mehdi Emami

ز در و دیوار واژه بازاریابی می‌ریزد!
به هر بیزنسی که فکر کنید راحت‌ترین بخشش، تولید محصول است. واقعیت این است که همه‌ی متخصصین، می‌توانند تولیدکننده باشند. اما در بازار، بیزنسی پا بر جا می‌ماند که محصولش فروش کند. در این پست می‌خواهم درباره چطور ماندن در بازار حرف بزنم. بازاریابی، بیش از هرچیز هنر و دانش شناخت مشتری است؛ آن هم قبل از تولید محصول.  اولین و مهمترین کار در بازاریابی شناخت مشتریان است. باید بدانید مشتریان‌تان چه کسانی‌اند، و نیازشان چیست. برای اینکه محصولی که تولید می‌کنید به دست مشتری برسد باید نیازهای خریداران را مد نظر قرار دهید. برای فروش محصول‌تان باید تعداد مشتریان، ارزش‌هایشان، سطح انتظارشان و نگاهی که به خودشان دارند را بدانید. برای انجام فرآیند بازاریابی، تکنیک‌های مختلفی وجود دارد. در اینجا ما به بررسی یکی از این تکنیک‌ها بسنده می‌کنیم؛ پرسیدن سوالاتی مشخص.

برای اینکه نیاز مشتری‌تان را بهتر بشناسید اول از خودتان بپرسید:

  1. خواسته‌ی مشتری‌تان چیست؟
  2. نیازش چیست؟
  3. چرا مشتری باید از شما خرید کند؟
  4. مشتری بعد از خرید محصول چه انتظاری دارد؟
  5. آیا می‌دانید که مشتری، پس از خرید محصول‌تان چه حسی دارد؟ آیا می‌دانید که این احساس، چه اولویتی برایش دارد؟
  6. وقتی که مشتری از محصول‌تان استفاده می کند، چه احساسی دارد؟

وقتی یک مشتری خودروی ولوو می خرد در حقیقت امنیت را می‌خرد. با خرید محصولی از برند ورساچه، افسون‌گری و اعیانی بودن را می خرد. از خودتان بپرسید نیاز احساسی مشتری من چیست؟ همین احساس را در متن تبلیغ‌تان استفاده کنید.

شما به عنوان مشتری، برای خرید محصول مورد نیازتان، چه فاکتورهایی را مد نظر قرار می‌دهید؟ درباره مارک‌اش صحبت نمی‌کنم، موضوع خودِ جنس است. اجازه بدهید مثالی بزنم؛ آسیاب قهوه‌ایی میزانِ آسیابش قابل تنظیم است. اگر قهوه‌خور باشید می‌دانید که پودر قهوه‌ی اسپرسو، کمتر از پودر قهوه‌ترک آسیاب می‌شود. صبح می‌خواهید اسپرسو بخورید و بعد از ظهر، قهوه‌ترک. پس به آسیابی که گفتیم نیاز دارید؛ حتی اگر تولید نشده باشد. بازاریاب‌های آن کارخانه به این توجه داشته‌اند که قهوه‌خورهای حرفه‌ای، دانه قهوه را قبل از دم کردن خرد می‌کنند. اینکه در این حد به نیاز مشتری توجه کرده‌اند نشان می‌دهد قبل از تولید محصول درباره نیاز مشتری تحقیق کرده‌اند.

تا اینجا نیاز مشتری برآورده شده است. اما همانطور که گفتم مشتری خواسته‌هایی هم دارد. بیایید خواسته‌هایش را هم ببینیم.

  1. مشتری از شما می‌خواهد که که محصول تولیدی مشکلش را حل کند،
  2. در زمان طراحی و تولید، او را در نظر بگیرند
  3. مشتری از تولیدکننده می‌خواهد که منبع موثق و معتبر برای پاسخگویی به سوال‌هایش باشد
  4. قیمت محصول مناسب با جیبش باشد
  5. تولیدکننده به محصولش ایمان کامل داشته باشد، نه اینکه فقط برای پول درآوردن کالایی را تولید کند
  6. مطمئن باشد که بعد از خرید، ناگهان غیبتان نمی‌زند

گفتیم که کلمه‌ی بازاریابی، از در و دیوار می‌ریزد. این کلمه، عمدتا در معانی غلطی استفاده می‌شود. برای مثال در زادگاه من، بازاریاب به معنای فروشنده‌ی حضوری است. چند نمونه جنس را با خود برمی‌دارد، در کوچه و خیابان راه می‌افتد و به هرکس که بتواند، می‌فروشد. پورسانتش هم محفوظ است؛ به ازای فروش، درصدی پورسانت برایش در نظر گرفته می‌شود. عده‌ای دیگر به تلفن همراه یا منزل مردم زنگ می‌زنند و درباره محصولشان حرف می‌زنند. متاسفانه این روند هنوز هم ادامه دارد؛ بسیاری از افراد بازاریابی را فروش کالا می‌دانند.

وقتی بدانید مشتریان‌تان چه کسانی‌اند، بهتر می‌توانید از زمان‌تان استفاده کنید و انرژی و منابع‌تان را دقیقا برای همان افراد مصرف می‌کنید؛ حتی محتوای تبلیغات‌تان را بر اساس مشتری می‌نویسید. شناخت مشتری به خصوص برای کسب و کارهای یک نفره واجب است، چون زمان و منابع کمتری دارد و در این حالت بهتر می‌تواند آنها را مدیریت کند، و  هر چه بهتر و سریعتر مشتری را بشناسد رابطه بهتری با او برقرار می‌کند. مسئله مهم دیگر در شناخت مشتری جامعه آماری مشتریان است. اگر مشتریان شما زن‌های 20 تا 30 ساله هستند نمی‌توانید از تبلیغی با عکس مردی مسن استفاده کنید. تصویری که نمایان‌گر آرزوهای مشتری شماست باید استفاده شود.

شما برای راه‌اندازی کسب و کارتان اطلاعات زیادی جمع‌آوری کرده‌اید. احتمالا اگر کسی درباره کسب و کارتان سوالی بپرسد، به راحتی بتوانید ریز به ریز مشکلش را برایش توضیح دهید. اما این علم به دانشِ تخصصی‌تان نمایانگر علم به خواسته‌های مشتری‌تان نیست. فراموش نکنید هیچ دو مشتری مثل هم تصمیم نمی‌گیرند. مشتری‌ها در گذر زمان با تحقیق‌های شما شناخته می‌شود. چیزی که شما را به خرید کالایی وادار می‌کند ممکن است دوست‌تان را ترغیب نکند.



:: برچسب‌ها: خواسته‌ی مشتری‌تان چیست ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

RSS

Powered By
loxblog.Com